27 de mayo de 2011

Disturbis Plaça Catalunya



Si mireu la serie de fotos començant per la darrera, intenteu treure alguna conclusió. Jo no voldría equivocarme, pero desprès de mirar-les i remirar-les crec que a aquesta persona discapacitada la fan servir d'escut per tal d'evitar una carrega policial, la fan servir per posar-la entre el policia i el noi de la samarreta blanca, i per últim, que hem podeu dir de la cara de panic que fa. Sincerament, i m'agradaria equivocar-me, crec que s'ha de ser un desal mat per portar una persona així a una carrega policial. Pero nomès es la meva opinió.
Vicente Alegret Mas

12 comentarios:

Roger Baig dijo...

Conec perfectament al discapacitat físic i puc assegurar que la seva discapacitat física és inversament proporcional a la seva capacitat intel·lectual. Sé perfectament que ell era allà perquè pensa que la seva discapacitat física no és excusa suficient per no ser a on cal ser en el moment que s'hi ha de ser.
@Sebas: un excel·lent tiu, ens has donat una lliçó a tots!
@noi de la samarreta blanca: gràcies per jugar-te-la per protegir a en Sebas
@blogger: aprèn a escriure correctament (el discapacitat que tu dius defensar ho fa a la perfecció)

Vicente. dijo...

Doncs celebro molt que m'hagi equivocat. Si realment esta a on volia estar aplaudeixo la seva decisió (tot i que la trobo una mica arriscada, sincerament), pero cadascú es lliure de fer el que vol.

Vicente. dijo...

Roger, algú que escriu TIU no crec que estigui gaire qualificat per donar-me lliçons d'ortografía, ok?.En cap moment he dubtat de la seva intel·ligència ni que aquesta persona decideixi per si mateixa, es mes, si en Sebas estava alla perque volia, reitero, ho trobo arriscat, pero es la seva vida. En lo que no estic d'acord en absolut es en que el noi de la samarreta blanca estigui jugant-se-la per protegirlo. Segueixo creient que el fan servir d'escut, ell i els dos que s'amaguen darrera la cadira.
Pero clar, la teva opinió segur que val mes que la meva, oi?
Us desitjo de tot cor a tots els que esteu lluitant pel que penseu que es just que tingueu sort. I perdona per les faltes, Pompeu Fabra.

Anónimo dijo...

Hay que ser muy inutil para ir a una carga policial en silla de ruedas.
Otro martir para la foto de ocasion.
Que vergüenza de indignats.
Cualquier cosa con tal de llamar la atención de los medios

Anónimo dijo...

Perdona Vicente pero estic desacord amb tu.
Jo no dic que hagin utilitzat al minusvalid(tot i que sel veu mol segur de si mateix) pero independentmen el primer son els drets humans i per mol enfadats que estiguin els indignats o per mols problemes que hagin tingut les patrulles trobo que el comportament que ha tingut el policia ha sigut inhuma.
Jo penso que realment els dos equips tenen rao abans jo estaba una mica decepcionat amb la campanya dels indignats pero ara el senyor felip puig ha perdut mols punts i penso que aixo acabara molt malament.
Per cert espero de tot cor equivocarme, ya que per malament que fagin jo crec que es mereixen una altra oportunitat, pero corren rumors de que es contracten assesins a altres paisos per acabar amb els policies, politics i banquers, que s'ho "mereixen"

Vicente. dijo...

Anonimo que estas en desacord amb mi (tant costa posar el nom): No entenc perque disus que estas en desacord amb mi. En cap moment he dit que hem sembli be la carrega dels mossos, ni contra aquesta persona discapacitada ni contra ningú. Crec que ahír, com be dius, tots dos "bandols" van perdre molts punts. El que na acabo de pair el l'ultim que has escrit. Algú es mereix un tret al cap? crec que no.

Josep dijo...

Soc l'anonim d'avui a les 17:09 i despres de veure alguns videos i escoltar varis comentaris penso que els indignats fan be.
Molta gent ha estat rebent un castig que no li tocava, per començar els indignats es un grup que a diferencia dels altres no volen violencia s'estant deixant pegar i ho seguirant fent perque mols dells aseguren que no tenen res a perdre, mols han perdut la casa i la feina, i ja no tenen diners ni per menjar, mols d'ells son gent que afirma que s'ha deixat tancar a la presor per tenir un lloc on menjar i dormir, el segon grup dels indignats podriem dir que son els solidaris, una mica mes nombrosos son la gent que tenen amics o familiars que pasen per aixo i en coneixen el seu estat o no els i agrada veure gent aixi siguene ells concients, la tercera part que son la majoria son els convencuts, que es tota la gent a la qui li han fet veure com estan tots els que han perdut tot el que tenien, i a mes tambe hi ha un ultim grup que es conpon de tots tres grups junts, serien els visionaris ja que ells veuen i comparen la democracia i la dictadura sense apenes trobar cap diferencia.
anem a l'altre costat, els primers son els policies o patrulles antidisturbis no espot dir que tota la culpa del que ha pasat sigui seva perque ells han rebut ordres dels seus superiors, per el que ells no tenien opcio, pero per altra part han actuat de una manera que no els i tocava, potser per por o per odi, pero els seus "objectius" no eren gents violents, ja que es negaven a defensar'se i tot i aixi es poden veure moltes grabacions i fotos de gent a que li han obert el cap a cops de porra i no cal dir l'atac a el pobre discapacitat, com tambe s'ha pogut veure un video de com cinc policies an rodejat a un noi de uns 12 o 13 anys aproximadament a gopejarlo a cops de porra, que per sort tota la gent gue ha pogut se li ha ficat damunt per cobrir-lo.
Els seguents, son els caps de policia, que pel que sembla han sigut totalment ignorats ja que han asegurat que era inutil enviar patrulles de desallotjament contra tantes persones pero els politics, concretament el senyor Felip Puig ha ordenat clarament que si no sortien a les bones els faria sortir a les males i ha obligat a les patrulles a actuar a la plaça catalunya, despres tenim a altres caps de partit que poden asegurar que no era necesaria tanta violencia per assegurar la plaça.
Una ultima cosa que casi que oblido, tens tota la rao quan dius que ningu es mereix un tret al cap, tots ens mereixem una segona oportunitat, al cap i a la fi equivocar-se es el mes huma, i jo soc el primer que espero i desitjo amb tota la meva anima que no hi hagi cap mort.

Vicente. dijo...

Gracies per el teu comentari,Josep.

Josep dijo...

Sempre es un plaer.

Carme. dijo...

Hola a tots,

Tema difícil i delicat a comentar.

Per què no creure que la persona que va en cadira de rodes desitjava estar-hi amb els seus companys ?

Com a persona amb dret a decidir hi pot manifestar la seva voluntat, això no ho discuteixo.

Però donada les circumstàncies, personalment penso que en aquest moment tan violent, ERA UNA IMPRUDÈNCIA POSAR-SE DAVANT LA POLICIA.

Ho dic perquè veient les imatges emeses pels mitjans de comunicació, la policia es torna boja DONANT PALS A TORT I A DRET, es posen la bena en els ulls i no miren a qui peguen. Dir que em va donar pena veure les imatges, em va recordar un temps passat quan la policia vestia de color gris…

De debò, creieu que manifestant-se la multitud d'aquesta manera aconseguiran el que volen ?

Es podria buscar una altra manera d'actuació per manifestar el que pensen ?

Atentament.

Vicente dijo...

Per cert, desprès de veure el video no tinc cap mena de problema a rectificar el que he dit abans. El noi de la samarreta blanca SI protegeix al discapacitat. També es veu molt clarament que ni a ell ni al discapacitat els toquen en cap moment.

LLUIS dijo...

DESDE LA FREDOR QUE DONA EL PAS DEL TEMPS, ENTENC QUE EL DISCAPACITAT DE LA CADIRA DE RODES HI VA VOLUNTARIAMENT, PERÓ, TAMBÉ ENTENC QUE L'ÚS QUE ES FA DE LA FOTOGRAFÍA , ÈS PER ENMARCAR I DONA PEU A LA CONFUSIÓ, DONCS NI LA POLICÍA VOL FER RES AL DISCAPACITAT, PERO SI QUE SEMBLA QUE EL FACIN SERVIR D'ESCUT O DE BANDERA, NO SE TAMPOC SI ELL N'ES CONSCIENT.
TAMBÉ ESTIC D'ACORD EN QUE TE TOT EL DRET A MANIFESTARSE EN QUALSEVOL LLOC I HORA I QUE LA FOTOGRAFÍA AFAVOREIX ELS DRETS DELS DISCAPACITATS, DONCS N'HI HAN I FORÇA , PERO GAIREBÉ NO ES VEUEN , PER LA MANCA D'ADAPTACIÓ DE LES NOSTRES VILES I CIUTATS.
DIT AIXÓ , EL QUE EM SEMBLA A MI I LA MEVA HUMIL OPINIÓ, ES QUE ALGÚ S'HA APROFITAT DE LA BONA FE DEL DISCAPACITAT DE LA FOTOGRAFÍA I HA PENJAT A LA PRENSA UNA FOTOGRAFÍA QUE NO TOCABA, I DONA LLOC A MULTIPLES VISIONS, QUE EL MANIFESTANT DISCAPACITAT ÈS MOLT VALENT, QUE FINS I TOT ELS DISCAPACITATS ES MANIFESTEN, O QUE SE SOLIDARITZEN AMB LA DISCAPACITAT, ETC, PERO ENTENC QUE POSAR UN DISCAPACITAT EN PRIMERA FILA POTSDER ES FER-NE DEMAGOGIA SI DEL QUE ES PARLA NO ES DE DISCAPACITAT , I MÈS EN LA SITUACIÓ QUE EN EL LLOC I CAUSA , NO ES DISCUTÍA PER RES DE LA DISCAPACITAT I DE LES MANCANCES D'AQUESTS DAVANT DE LA SOCIETAT SINÓ MES AVIAT DE LES MANCANCES DE LA SOCIETAT EN GENERAL, DONCS ENCARA NO HE VIST CAP MANIFEST DELS ACAMPATS QUE PARLI DE MILLORES PER LES CONDICIONS DELS DISCAPACITATS.
ES LA MEVA HUMIL OPINIÓ I COM A TAL ESPERO QUE SIGUI ADMESA DONCS NI LA INTENCIÓ ES DE CREAR DEBAT NI POLÈMICA TANT SOLS D'OPINAR.